Govori o kćerkici Loti i strahovima koje ima otkako je postao otac

Matija Cvek regiju osvaja pjesmama, a nas iskrenošću

prije 2 danaIRedakcija

Gledam seriju “The Bear”, o chefu koji preuzima neuglednu zalogajnicu nakon smrti starijeg brata. Fantastična je. Vječito je kaos, svađaju se, restoran je stalno negdje na granici između propadanja i dobivanja Michelinove zvjezdice. Glavni lik Carmy je lud na svoj način, u želji da svako jelo dovede do savršenstva. Donekle se mogu poistovjetiti s njime. Sa 17 godina sam odlučio pjevati u kafićima u kojima me nitko nije slušao. Ali volio sam to, za mene nije postojala druga opcija. Bio sam srednjoškolac, išao sam u X. gimnaziju kad sam odlučio da ću se time profesionalno baviti u životu. Prvi bend sam imao već sa 16 godina u Zaprešiću”, započinje svoju priču Matija Cvek (31), jedan od najpopularnijih glazbenika nove generacije koji je ove godine osvojio Porin za najbolji album pop glazbe. Prošle je godine proveo stotinjak dana na putu, nastupajući diljem Hrvatske i regije, no ove je godine malo usporio tempo – nakon što je krajem veljače postao otac kćerkice Lote. U razovoru za Gloriju ispričao je kako je uzeo pauzu od tri mjeseca kako bi bio kod kuće, a kad se ponovno vratio nastupima, pratile su ga i kći i supruga Miriam s kojom se vjenčao u srpnju.

“I Miriam i ja želimo da beba bude okružena ljudima, naviknuta na društvo, uključena u svakom smislu u naš život”, govori glazbenik dodajući da ne može biti posve objektivan u procjeni koliko se promijenio otkako je postao otac.

“Ono što mogu reći je da drukčije koristim vrijeme koje imam na raspolaganju, manje se družim, manje se vidim s ljudima, manje izlazim, a više pozivamo ljude k nama doma. I dalje imam ogromnu glad za glazbom, kao i prije. Naravno, odgovornost mi je sada puno veća, ali ne želim raditi bauk od toga. Moram ipak priznati da me strah ove ere internet roditeljstva. Sve je Instagram, sve je savršena slika, savršeni kolaži, kvadratići na feedu koji tonski pašu, svi moramo biti uspješni, lijepi, sretni… Ne moramo ništa. Mi smo odrastali bez toga, izašli iz hrpe nesavršenih situacija, naši roditelji nisu bili bombardirani odgojnim savjetima na internetu i ispali smo sasvim okej”, kaže Matija Cvek.