Slatki klasik koji svi obožavaju

ŠTRUDLA OD JABUKA

prije 28 sekundiIRedakcija

Topla domaća štrudla od jabuka, odnosno štrudl, gastronomski je evergreen među slasticama od jabuka. Imamo super recepte i najbolje savjete za pripremu ovog divnog deserta

Jedan od najpopularnijih deserata koji u raznim inačicama možeš pronaći od sjevera do juga Europe je štrudla od jabuka. OK, na hrvatsko se književno kaže – savijača, no nama nekako slasnije zvuči kad kažemo “štrudla” ili čak “štrudl”!

Ovo je recept za slasnu štrudlu od jabuka s orasima koji se može poslužiti i sa sladoledom od vanilije. Za ovu varijantu neće ti trebati previše vremena jer se radi s gotovim tijestom za savijače. Naravno, ako si majstor(ica) vučenog tijesta, slobodno napravi svoje domaće. Bit će još ukusnije, a i gosti će znati cijenit tvoj trud.

SASTOJCI

kore za savijače 500 g

jabuka 700 g

grožđice 80 g

orasi 50 g

šećer 10 g

sok od limuna 25 ml

vanilin šećer 10 g

žumanjak 1 kom

šećer u prahu 3 žlica

POSTUPAK Kore odmotaj na radnoj površini. Stavi po 2 kore jednu na drugu. Na sredinu kore stavi naribane jabuke pomiješane sa šećerom, limunovim sokom, grožđicama, krupno nasjeckanim orasima i vanilin šećerom. Zarolaj kore preko nadjeva, premažite štrudlu žumanjkom i stavi u pleh za pečenje. Peci na temperaturi od 225 °C oko 30 minuta. Kad su savijače pečene pusti da se malo ohlade, nareži i posluži posute šećerom u prahu.

Pročitajte više na: https://gastro.24sata.hr/recepti/jedinstven-i-nezamjenjiv-strudl-od-jabuka-12038 – gastro.24sata.hr