Tomislavgrad

Birače zanima: Hoće li se Tomislav Krišto pojaviti na završnom skupu Hrvatske nezavisne liste?

prije 1 danIRedakcija

Jučer smo na valovima radija Tomislavgrad imali priliku svjedočiti svoj jezičnoj raskoši kandidata Hrvatske nezavisne liste. Obraćajući se ukupnoj duvanjskoj javnosti, lider stranke nekoliko puta upotrebljava riječ “kurva”. Trenutni općinski vijećnik kaže da je u jednom projektu proračun “popušio”, a najmlađi kandidat za Općinsko vijeće kaže kako nisu i neće biti “bezmudi”. Pitamo se tko bi volio da ga takvi neotesanci zastupaju?
Vrhunac destruktivnosti dogodio se u trenutku kada je stranački lider kazao kako za načelnika nemaju puno izbora pa će podržati manje zlo. Eto, nije momak loš, ali mu je stranka puna prevaranata, pravda se govornik, a neutralnom promatraču to izgleda – pljuni pa razmaži.

Iz toga je jasno da u kombinaciji HNL-a i HDZ-a u startu nema ni zrelosti ni iskrene uzajamnosti, nego ih tek povezuje zajednička ideja da sruše postojeću vlast. I, što kad ih sruše i dođu oni s repertoarom vlastite neotesanosti i kakvi će biti prema onima koji nisu za njih kada partnere nazivaju prevarantima, a kandidata kojega podržavaju za načelnika – manjim zlom? Posebno zanimljivim ostaje vidjeti hoće li se nakon ove partnerske blamaže Tomislav Krišto večeras pojaviti na završnom skupu HNL-a i kako će ga najaviti. Ne bi čudilo da kažu – ovo je naše manje zlo. Ako se pojavi, preostaje samo zaključiti da mladić ima želuca, ali nema kralježnicu, ni ponos ni integritet. On je tek – Ćozino manje zlo.