‘Baby Lasagna – mačke i spačke’

Uskoro predstava o Baby Lasagni i njegovim macama

prije 1 tjedanIRedakcija

Petit teatar predstavlja predstavu ‘Baby Lasagna – mačke i spačke’, koja prati put Baby Lasagne prema zvijezdama, ispričan kroz oči njegovih vjernih mačaka – Stipe, Branke i Gertrude

Predstava ‘Baby Lasagna – mačke i spačke’ prikazuje kako je započeo streloviti uspjeh Marka Purišića, prepoznatljivijeg kao Baby Lasagna, odnosno, fenomena koji je svojom pojavom osvojio ne samo hrvatsku publiku, već i onu europsku. Na nevjerojatan se način Marko ”uvukao” pod kožu publici; štovatelje svoga lika i djela pronašao je u uzrastima od 7 do 77 godina, a oni (još) mlađi – pronašli su u njemu i svoga idola. O njemu su u svega nekoliko mjeseci ispisani brojni novinski članci, emitirane mnoge radio i televizijske emisije, realizirani zanimljivi ‘merchevi’, a sada je na red došlo i ono na što su dugo čekala i djeca – kazališna predstava!

Umjetnička organizacija Petit teatar, na čelu sa Katarinom Madirazza, koja je i do sada na našu kulturnu scenu donosila visokokvalitetan i inovativan umjetnički sadržaj za velike i male, 20. listopada priprema premijeru predstave ‘Baby Lasagna – mačke i spačke’, koja će se održati u zagrebačkom gradskom kazalištu Trešnja.

Predstava prati put Baby Lasagne prema zvijezdama, ispričan kroz oči njegovih vjernih mačaka – Stipe, Branke i Gertrude. Ove tri mačke nisu obični kućni ljubimci; njihova ljubav prema vlasniku Marku igra ključnu ulogu u priči, a što je detaljno preneseno i u predstavi.  A kako Marko svoje ljubimce doživljava kao članove obitelji, on ih nikada ne zaboravlja. Dok zvjezdanom krunom dotiče glazbene slavoluke, skromno i ponizno zahvaljuje svom mačjem triju, poručujući da niti jedna slava neće zamagliti njegovu ljubav prema njima: famoznom Stipi, sramežljivoj Branki i prpošnoj principessi Gertrudi.  Predstava je puna duhovitih, toplih i istinitih anegdota, jer, iako ne glume u predstavi, Marko Purišić i Elizabeta Ružić pomogli su tekstu predstave i to pričama i anegdotama iz stvarnog života mačaka. Osim Elizabete i Marka, na projektu surađuje i tim vrhunskih stručnjaka, od dramaturga do koreografa koji su rasplesali naše mačke, ali i pažljivo utkali stvarne trenutke iz Baby Lasagninog života u ovaj čarobni kazališni svijet.

Pročitajte više na: https://miss7mama.24sata.hr/skolarci/uskoro-predstava-o-baby-lasagni-i-njegovim-macama-baby-lasagna-macke-i-spacke-17173 – miss7mama.24sata.hr