Simbolična zarada

Neočekivana prodaja na Poljudu: Cijeli posao završio menadžer Marka Livaje, hladan tuš za navijače

27 kolovoza, 2024IRedakcija

Screenshot


Hajduk se već danima priprema za odlazak Rokasa Pukštasa i Emira Sahitija, a sada stiže vijest o iznenađujućem transferu i to igrača na kojeg izgleda Gennaro Gattuso uopće ne računa.

Dok navijači priželjkuju mlade snage Hajduka da dobiju priliku u prvom timu, talenti “Bilih” ne čekaju te odlaze jedan po jedan.

Posljednji talent koji je napustio Poljud je napadač Mateo Bačić koji će karijeru nastaviti u Sampdoriji, tačnije mladom timu kluba iz Đenove.

Bačić je s Hajdukom ima stipendijski ugovor, a Gennaro Gattuso nije računao na njegove usluge pošto mu do sada nije dao šansu u prvom timu.

Mladi fudbaler iz Zadra je imao poprilično impresivnu statistiku u prošloj sezoni pošto je na 30 mečeva juniorskog prvenstva HNL-a uspio zabiti 17 golova.

Jure Ivanković je bio taj koji ga je u finišu prošle sezone promovisao u prvi tim te mu je dao priliku za igru u pobjedi nad Lokomotivom s 5:2. Zadranin je igrao osam minuta.

Bačić je drugi talentovani napadač koji odlazi s Poljuda u Italiju pošto je prošle godine isto uradio Mate Antunović koji je nastupao za Monzu.

Antunović se ovog ljeta vratio na Poljud te mu Gattuso s vremena na vrijeme da šansu. To nije slučaj s Bačićem čiji je transfer u Sampdoriju permanentan.

Prema nekim informacijama cijeli posao Bačića je završio italijanski menadžer Vicenzo Cavaliere koji je poslovno vezan za brojne igrače iz Hrvatske, uključujući Marka Livaju i Andreja Kramarića.

Navodno je Sampdorija za Bačića platila i klauzulu. S obzirom da je u pitanju stipendijski ugovor za pretpostaviti je da se radilo o iznosu od nekoliko stotina hiljada eura.

Za navijače Hajduka ovaj transfer stiže kao iznenađenje pošto mnogi priželjkuju da se mladim nadama Hajduka da šansa u prvom timu, pogotovo kada rezultati nisu očekivani.

Bilo kako bilo umjesto na obalama Jadranskog, Bačić će svoju karijeru nastaviti na obalama Ligurskog mora.

Čeka se prodaja Sahitija i Pukštasa

Sahiti i Pukštas su ti koji su najbliži izlaznim vratima Hajduka kada su u pitanju igrači od kojih se očekuje ozbiljna zarada koja može popraviti finansijsku sitauciju.

Gattuso je obojicu igrača koristio u remiju protiv Istre 1961 (1:1), a mediji pišu da bi to trebao biti njihov posljednji nastup za splitske Bijele.

Američki veznjak je najbliži Parmi. Križari su za igrački karton mladog fudbalera ponudili 7 miliona eura, ali dogovora još uvijek nema.

Sahitija baš kao i prije dvije godine želi HSV. Hajduk planira zaraditi 3 miliona na prodaji Kosovara, dok Nijemci nude posudbu s opcijom otkupa.

izvor: https://sportsport.ba/fudbal/mateo-bacic-hajduk-transfer-prodaja/480798