Granična policija

DRAMA NA GRANICI BiH I SRBIJE Prevrnuo se čamac s 25 migranata, potraga za osam osoba

22 kolovoza, 2024IRedakcija

Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se tijekom noći na Drini prevrnuo čamac s nezakonitim migrantima koji su iz Srbije pokušali prijeći rijeku, te da je u tijeku intenzivna potraga za nestalim migrantima.

“Jutros, oko 5 sati, Graničnoj policiji Ljubovija prijavili su granični organi BiH, kao i jedan mještanin, da se tijekom noći na Drini prevrnuo čamac s nezakonitim migrantima, koji su iz Srbije pokušali prijeći rijeku između mjesta Drlača u općini Ljubovija i Orlice u općini Zvornik”, rekao je on, prenosi Tanjug.

Odmah po prijavi, na mjesto događaja upućeni su pripadnici policije i Sektora za izvanredne situacije, a trenutno se intenzivno pretražuju rijeka i obala, priopćio je MUP.

Prema riječima nezakonitih migranata koji su stigli do obale, u čamcu je bilo oko 25 osoba, a policija i vatrogasci-spasioci zatekli su na obali 18 osoba, od kojih je troje djece.

“Osim pripadnika Policijske postaje Ljubovija i Sektora za izvanredne situacije, u potrazi sudjeluju i pripadnici Postaje granične policije Ljubovija i Regionalnog centra granične policije prema BiH, a očekuje se i dolazak pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije MUP-a Srbije s ciljem pronalaska ostalih nezakonitih migranata”, izjavio je Dačić.

Izvor: https://www.hercegovina.info/vijesti/bih/drama-na-granici-bih-i-srbije-prevrnuo-se-camac-sa-25-migranata-potraga-za-osam-osoba/227430/