Vijesti

Građani i gosti Konjica pozvani na oprez: Jučer zabilježena tri ujeda zmije

18 srpnja, 2024IRedakcija

Na području grada Konjica jučer su u kraćem vremenskom razdoblju zabilježena tri ugriza zmija otrovnica.

Gradska uprava Konjic i Opća bolnica Konjic pozvali su građane i goste Konjica na pojačan oprez kao mjeru predostrožnosti kako bi se spriječile eventualne neželjene posljedice.

“Jedan ugriz je zabilježen u kanjonu Neretve, jedan u kanjonu Rakitnice i jedan u Idbru. Pretpostavlja se da se u dva slučaja radilo o ugrizu poskoka, a u jednom o ugrizu šarke. S obzirom da se radi o zmijama otrovnicama sve tri osobe su hospitalizirane u Opću bolnicu Konjic, od kojih su dva lica, koja su imala ozbiljnije simptome, dobila serum i medicinski su zbrinuti. S obzirom i na činjenicu da do sada nikada nisu zabilježena tri ugriza u kratkom periodu, pretpostavlja se da su zmije iz nekog razloga pojačano agresivne, te se ovom prilikom građani Konjica i gosti pozivaju na oprez kako bi se zaštitili od eventualnih ugriza zmija”, navodi se u obavještenju Gradske uprave Konjic i Opće bolnice Konjic.

Doktorica Belma Etemi Kočo u Novom danu je dala savjete kako možete sami sebi pomoću ukoliko dođe do ujeda zmije ili drugog insekta na koji ste alergični.

https://n1info.ba/vijesti/gradjani-i-gosti-konjica-pozvani-na-oprez-jucer-zabiljezena-tri-ujeda-zmije/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0oPqioxPS2H83JZhgvaYKhaxeEIuhJItGhRq5VIPD4V-CVjJ5mW76YBXE_aem_0DC-BUIsPhozkYdtMwQc_Q