Federalno ministarstvo rada i socijalne politike

Potpora majkama rodiljama

5 lipnja, 2024IRedakcija

Na temelju Uredbe o isplati novčane potpore rodiljama za novorođeno dijete u FBiH pravo na prijavu za ovu potporu imaju samo majke koje imaju prebivalište u FBiH i koje su rodile dijete u 2024 u Bosni i Hercegovini.

Prilikom popunjavanja prijave, majka može navesti više novorođene djece i prema Uredbi o isplati novčane potpore rodiljama za novorođeno dijete u FBiH ima pravo na novčanu potporu za svako novorođeno dijete u 2024. godini.

Prijava se podnosi online kroz ovu aplikaciju i pored unosa traženih podataka potrebno je priložiti samo potvrdu od banke da majka ima otvoren račun u banci.

Da biste se prijavili za potporu majkama rodiljama prvo se trebate registrirati na aplikaciju ePorodilja. Forma za registraciju izgleda kao na slici i sva polja su obvezna za unijeti i sve vrijednosti se moraju unijeti točno. Ne možete se registrirati dva puta sa istim JMBG niti se možete registrirati s email adresom koja je već iskorištena ranije za registraciju. Email adresa mora biti točna i morate imati pristup toj email adresi. Kada popunite sve podatke i kliknete „Registracija“ na email će vam doći link za verifikaciju email adrese. Kliknite na taj link i nakon toga možete da se prijavite na aplikaciju. Registrirati se možete na ovom linku ili klikom na „Prijava na sistem/sustav“, a zatim „Registracija na sistem“.

Link: https://eporodilje.fmrsp.gov.ba/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1aCJkNfYWQjYE4wOYOy0UnEeEdjmzLhCuLTfz1bX0DYcsqRUV4kH_rZyE_aem_AdNN7blZLSzR1rGtpCHTVtZ4Ik5suvT_kJdoavxcrqAJEMFMvkyImKPjZ0sHLsTc_PbPnUWRPQu3sggtxX6v8drs#/auth/prijava