AK PULS Tomislavgrad

Polumaraton u Banja luci i Canicross na Vilenici

3 lipnja, 2024IRedakcija

Ilija Jukić (1,13,41) treći na jakom međunarodnom polumaratonu

Krešimir Tabak & Logan prvi na Canicrossu

Jučer je Banja Luka po sedmi put bila domaćin „Vivia Run & More Weekend“, a sudionici su mogli birati jednu od tri ponuđene dugoprugaške discipline: desetka, half i maraton. Finišera je zajedno bilo više od 1000, a najviše na najpopularinijoj distanci – polumaratonu, čak njih 430. Start je bio u ranim jutarnjim satima, međutim, brzo se temperatura popela na 25 stupnjeva Celzijevih, što je svakako bilo hendikep koji se morao osjetiti na svim rezultataima.
Konkurencija je bila međunarodna, iznimno mnogobrojna i jaka, a boje našega kluba predstavljao je naš najbrži mladić – Ilija Jukić . Iako smo već navikli na njegove odlične izvedbe, uvijek se iznova radujemo njegovim novim uspjesima. Tako je i jučer naš Ilija half istrčalo za strelovitih 1,13,41 (tempo 3,29) te u apsolutnoj muškoj konkurenciji osvojio treće mjesto. Bravo šampionu! Još si nas jednom učinio ponosnima!
Ovomu dodajemo da je jučer između Travnika i Novog Travnika, na Vilenici održana Canicross utrka. Momci iz „Fabrike dobrih ideja“ po četvrti su put organizirali priredbu ove vrste, nazvanu „Kirina staza“. Organizacija je bila vrhunska te je privukla nekoliko desetaka sudionika, među kojima se smjestio i naš Krešimir Tabak sa svojim psom Loganom. Stazu dugu oko 6 km naši su istrčali za 32,36. Prvi im je to nastup na utrci ove vrste te im je odmah donio postolje i to najviše . Bravo za naš tandem!
Budući da kao klub prvi put sudjelujemo u ovoj disciplini, valja reći kako je ‘Canicross’ zapravo trail utrka u kojoj sudionici trče zajedno sa psima koje vode na povotcima. U svijetu je već odavno popularna te je do sada bilo upriličeno i više svjetskih prvenstava u canicrossu. Kod nas se ova priča tek afirmira pa nam je drago što svojom podrškom možemo dati mali doprinos ljubiteljima prirode, trčanja i pasa.