Formula 1

Leclerc nastavlja dominirati Monte Carlom, najbrži i na trećem treningu

25 svibnja, 2024IRedakcija

16 LECLERC Charles mco, Scuderia Ferrari SF-24, action during the Formula 1 Rolex Australian Grand Prix 2024, 3rd round of the 2024 Formula One World Championship, WM, Weltmeisterschaft from March 22 to 24, 2024 on the Albert Park Circuit, in Melbourne, Australia - F1 - AUSTRALIAN GRAND PRIX 2024 DPPI/Panoramic PUBLICATIONxNOTxINxFRAxBEL 240323_R03_AUSTRALIA_EA025089


Charles Leclerc nastavio je gdje je stao jučer i ponovno bio najbrži i na trećem slobodnom treningu u kojem je većinu vremena proveo na prvom mjestu, a Max Verstappen bio je drugi najbrži s dvije desetinke zaostatka.

Bottas je uzrokovao crvenu zastavu nakon što je nakon 13 minuta sesije zabio svoj Sauber u zid na izlasku iz zavoja 16 i slomio prednji desni ovjes, donosi MaxF1.net.

Trening se nastavio za otprilike pet minuta, a vozači su nastavili nizati krugove iako ih u tom trenutku većina nije imala vremena po krugu.

Leclerc je zauzeo vrh za Ferrari već u prvom izlasku na stazu i postupno je popravljao svoja vremena do konačnih 1:11.369.

U jednom trenutku Leclerc je imao više od šest desetinki prednosti ispred svih ostalih, ali do kraja sesije vozači su popravljali svoja vremena i smanjivali zaostatak za Leclercom pa je Verstappen završio drugi, 0.197 s zaostatka.

Hamilton je i treći trening završio među prva tri s tri desetinke zaostatka dok je Piastri bio četvrti s pola sekunde zaostatka kao brži vozač McLarena.

Perez je u završnici uspio popraviti svoje vrijeme i zauzeti peto mjesto uz komentar prema momčadi da je bolid ‘nigdje’ i da ih očekuje još puno posla prije kvalifikacija.

Russell je bio tri desetinke sporiji od Hamiltona na šestom mjestu dok je Sainz kasnio 0.61 s za Leclercom na sedmom mjestu.

Norris je završio osmi ispred Tsunode i Alonsa, a vozači Saubera su opet bili najsporiji pri čemu je Bottas jedini ostao bez vremena po krugu.

Kvalifikacije počinju u 16:00, a pratite ih na SK2.

Izvor: https://sportklub.n1info.hr/automoto/leclerc-nastavlja-dominirati-monte-carlom-najbrzi-i-na-trecem-treningu/