MNK HERCEGOVINA

Ne igraju novci, nego momci Hercegovci

16 svibnja, 2024IRedakcija

Oduvijek se u zapadnoj Hercegovini igrao dobar futsal, a utakmice liga mjesnih zajenica te lokalnih turnira bile su srčanije i posjećenije nego većina premierligaških utakmica.

Iz te ljubavi kod grupe zaljubljenika i prijatelja sporta rodila se poreba za osnivanjem MNK Hercegovine, ekipe koja će biti na ponos Hercegovine.

14.5.2019. godine Osnovan je MNK Hercegovina. Titulu predsjednika kluba dobio je zaljubljenik u mali veliki nogomet, profesor i doktor nogometa Ivan Zeljko.

Inače tadašnji predsjednik Sportskog saveza Širokog Brijega. Čovjeka koji je podigao visoko ljestvicu kod organizacija sportskih natjecanja u Hercegovini. Odluka da trener ekipe bude profesor Marin Ćorluka je toliko ispravna da je trener do današnjeg dana.

Danas, pet godina kasnije taj isti klub sa minimalnim budžetom, ali velikim srcem i ogromnom podrškom prijatelja kluba igra u tekućoj sezoni dva finala, finale kupa BIH, te finalnu seriju futsal prvenstva BIH.

Tim ljudi unutar kluba sa igračima dokaz je kako ništa nije nemoguće ako se zadaju jasni ciljevi i svi vuku prema ispunjenju istih ciljeva. Sa minimalnim budžetom ali ogromnim radom i trudom.

Ovaj klub može biti uzor i pokazatelj puno većim i stabilnijim sportskim kolektivima. Pozivamo sve navijače, simpatizere i ljubitelje futsala  da podrže ponos Hercegovine u finalnim serijama kako bi na Pecari gledali futsal Europsku ligu prvaka.