Dobra stara vremena

Prije točno 16 godina Modrić se opraštao od Maksimira: ‘Srce ne možeš prevariti, vratit ću se jednog dana’

11 svibnja, 2024IRedakcija

Prošlo je točno 16 godina od oproštajne utakmice Luke Modrića na Maksimiru u susretu posljednjeg kola HNL-a protiv Rijeke. Slavio je Dinamo još jednu titulu u nizu, a Rijeka je na Kvarner ispraćena sa šest komada u mreži. Ispraćen je i Luka Modrić u Tottenham…

Iako je buduća Zlatna lopta svoju posljednju utakmicu za Plave odigrala nekoliko dana kasnije u finalu Kupa na Poljudu, veliki oproštaj dogodio se 10. svibnja 2008. na Maksimiru kada je više od 20 tisuća gledatelja došlo pozdraviti nove šampione i odati počast budućoj zvijezdi Tottenhama, Real Madrida i Vatrenih.

Popeo se toga dana Modrić i na maksimirski Sjever, poveo navijanje, a na već tada brojne upite oko mogućeg povratka je rekao: ”Srce ne možeš prevariti, vjerujem da ću se jednog dana vratiti.” Iako nitko, pa tako ni on sam, nije mogao slutiti do kakvih će se visina njegova karijera vinuti, posljednjih se mjeseci sve glasnije šuška o njegovom povratku u sveti, plavi dres. Kampanja #imalobismisla traje već neko vrijeme, njegov odlazak iz Reala sve je izgledniji, a Dinamo se na tu obljetnicu njegovog oproštaja prisjetio svega i još jednom poručio – da bi imalo smisla.