HDZ 1990

Žarko Lasić kandidat za gradonačelnika Širokog Brijega

20 svibnja, 2024IRedakcija

Žarko Lasić je kandidat HDZ 1990 za gradonačelnika Širokog Brijega.

Rođen je u Jarama 03.10. 1966 godine, a dolazi iz mnogobrojne obitelji. U obitelji je ukupno osmero djece (sedmero živih), a on je rođen kao peto dijete.Srednjoškolsko obrazovanje je završio u Širokom Brijegu. Nakon škole bio je zaposlenik Novogradnje do početka rata 1991. godine.U međuvremenu se oženio, a sa suprugom je dobio dvoje djece (kćer i sina). Zajedničkim radom su izgradili obiteljsku kuću u Širokom Brijegu, gdje i danas žive.

Na samom početku rata uključen je u obranu kao pripadnik HVO-a, a rat je proveo kao jedan od zapovjednika na bojišnici u svojoj postrojbi.

Nakon rata vraća se školovanju u vojnom učilištu u Zagrebu, a vojsku napušta nakon nametanja “ALIJANSE ZA PROMJENE” kao izvršne vlasti u BiH.

Napuštanjem vojske uslijedio je povratak u radni odnos. Zaposlio se u građevinskoj tvrtki, a u njoj je prošao sve stepenice. Od majstora viših poslova do voditelja gradilišta i sveukupne organizacije rada unutar tvrtke.

U politici nikada do sada nije bio aktivan

 

-Politički nisam bio aktivan u smisli bavljenja politikom, ali ideje i načini vođenja su mi uvijek bili izazov za pokazivanje vlastite vještine. Stoga sam se konačno odlučio i na aktivno učešće u politici, a sve sa svrhom bolje organizacije i vođenja politike te samog života u našem gradu. Jer, ključne riječi kao kao što su povjerenje, komunikacija i implementacija, veoma su važne za naš grad, rekao je Žarko Lasić za Borak.tv te dodao:

-Svi mi skupo ići ćemo naprijed, samo ako naši sugrađani, odnosno svi mi budemo imali povjerenja u gradsku upravu. U svrhu toga nudimo promjene u postojećem načinu upravljanja gradom te želimo da se na prvom mjestu stavi interes građana. Sve to želim provesti kroz glavne vrijednosti koje njegujem, a to su između ostalog, poštenje, pravednost, i socijalna osjetljivost, zaključio je Lasić razgovor za naš portal.

 

 

IZVOR: Borak.tv