Akcija kodnog imena “INCITA”

Velika policijska akcija u Sarajevu: Među osumnjičenima načelnik Trnova, direktor Sarajevo šuma…

5 kolovoza, 2024IRedakcija

Policijski službenici pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva Sarajevske županije jutros su započeli operativnu akciju u prostorijama Općine Trnovo i još nekoliko lokacija u Sarajevu i na Bjelašnici. Osumnjičen je načelnik Trnova Ibro Berilo (SDA), a kako Klix.ba doznaje mete akcije su i bivši direktor Sarajevo šuma Nermin Demirović i još najmanje tri osobe među kojima su i vlasnici privatnih kompanija i državni službenici.

Radi se o predmetu sustavne korupcije u sektoru gradnje i pranja novca.

“Po nalogu i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva SŽ, pripadnici SIPA-e u suradnji sa pripadnicima MUP-a SŽ, OSA-om BIH i Uredom za borbu protiv korupcije SŽ, rano jutros započeli su realizaciju akcije kodnog naziva ‘Incitat'”, priopćeno je iz Tužiteljstva SŽ.

U tijeku su pretresi na više lokacija zbog dokumentiranja kaznenog djela udruživanje radi činjenja kaznenih djela i to zlouporaba položaja ili ovlasti i pranje novca.

Kako doznaje Klix, osumnjičeni se terete da su prodavali odnosno kupovali državnu imovinu koja je pod privremenom zabranom raspolaganja. Ibro Berilo je prije nekoliko dana hospitaliziran na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.