700 000 KM za sufinanciranje projekata iz oblasti vodoprivrede na području Hercegbosanske županije

U Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije danas potpisani ugovori

18 lipnja, 2024IRedakcija

Danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Božo Perić potpisao ugovore temeljem  Javnog poziva za sufinanciranje Projekata iz oblasti vodoprivrede na području Hercegbosanske županije s načelnicima općina Glamoč, Nebojšom Radivojšom, Bosanskog Grahova, Urošom Đuranom , Kupres, Zdravkom Miočem, predstavnicima općina Tomislavgrad i Drvar, Ines Perić i Dragoslavom Popovićem  i  gradonačelnikom  Livna Darkom Čondrićem .

Za sufinanciranje projekata u okviru spomenutog Javnog poziva osigurana su sredstva u Proračunu Hercegbosanske županije za 2024. godinu u ukupnom iznosu od 700.000,00 KM. Vlada Hercegbosanske županije  na posljednjoj sjednici usvojila je Odluku o raspodjeli sredstva za sufinanciranje projekata iz Programa utroška sredstava kapitalnih transfera „Potpora općinama – vodoprivreda“   utvrđenih Proračunom županije za ovu godinu .Općini Tomislavgrad temeljem Javnog poziva odobrena su sredstva za projekt Infrastrukture u naselju Bobara u iznosu 276.448,51 KM, općini Bosansko Grahovo odobrena su financijska sredstva  za projekt Rekonstrukcije distributivne mreže sustava vodoopskrbe LOT 2 u iznosu od 13.203,63 KM. Temeljem ovog Javnog poziva općini Kupres odobrena su sredstva u iznosu od 51. 483,78 KM za projekt Zamjene dotrajalih cijevi i ugradnju vodomjera na relaciji od izvorišta Šadinac i Hajdarevac do ulaza u grad. Općini Drvar odobrena su sredstva za dva projekta i to:  Rekonstrukcija vodovodne mreže u Drvaru – dio distribucijske vodovodne mreže od rezervoara (kroz glavnu ulicu) do semafora – KRAK 1 – završna faza u iznosu  20.575,60 KM i izgradnja dijela kanalizacijske mreže u općini Drvar, trasa dionice A:T4-T5 – faza I (RO39 do RO42), u dužini L=113 m u iznosu  7.795,84 KM. Gradu Livnu temeljem ovog Javnog poziva odobrena su sredstva za projekt Izgradnja vodoopskrbne mreže Guber  u iznosu 315. 175,54 KM.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kao jednu od temeljnih zadaća smatra i ulaganje u lokalne samouprave na području naše županije kad je riječ i o vodoprivredi. Stoga smatramo da će ova odobrena sredstva  uvelike pomoći lokalnim samoupravama u razvoju, u ovom slučaju vodovodne infrastrukture, što smatramo jednim od ključnih segmenata osiguranja boljih uvjeta života za sve stanovnike Hercegbosanske županije, kazao je prilikom potpisivanja ugovora ministar poljoprivrede , vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Božo Perić.