Pandurević: SNSD je urušio Narodnu skupštinu RS-a

12 svibnja, 2024IRedakcija

Komentirajući najavu SNSD-a da će izaći na ovogodišnje Lokalne izbore koje je raspisalo Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH, Aleksandra Pandurević, članica Predsjedništva SDS-a, ocijenila je da nije ni bilo za očekivati da SNSD usvaja entitetski Izborni zakon da bi po njemu sudjelovao na izborima. Kako je dodala, od početka je jasno da je SNSD, po tko zna koji put, zlouporabio i ponizio Narodnu skupštinu RS-a kako bi varao građane.

– Prosto je nevjerojatno koliko oni ponižavaju ovaj narod i smatraju ga neinteligentnim, dok su Narodnu skupštinu svojim igricama toliko ponizili i urušili da je još samo ostalo da joj i temelje iskopaju, navodi Pandurević koja je podsjetila i da je, dok se usvajalo Izborni zakon RS-a, ministar financija BiH Srđan Amidžić postupio po zakonu Christiana Schmidta i odobrio SIP-u BiH novac za provođenje izbora.

– Kada su pozivali članove općinskih i gradskih izbornih povjerenstava podnijeti ostavke, istodobno su im došapnuli da ih ne podnose. Onda su od SIP-a BiH tražili da u Prnjavoru, Gradišci i Prijedoru potvrdi izbor novih članova gradskih izbornih povjerenstava kojima je istekao mandat, podsjeća Pandurević u upozorava da praksa da se u Narodnoj skupštini ‘zategne uže’, a onda u Sarajevu radi nešto sasvim drugo, skupo košta RS. To je ilustrirala primjerom da se u entitetskoj skupštini usvoji zaključke da nema usvajanja europskih zakona dok ne bude usvojen Zakon o Ustavnom sudu BiH, a onda u Sarajevu usvoje 10 zakona i hvale se da su motor integracija. Podsjetila je i da su dva puta raspisivani referendumi o Sudu i o Tužiteljstvo BiH, dok je istodobno povećavan proračun tih institucijama, zapošljavani su novi tužitelji, dok se planira i formiranje Apelacijskog suda.

– O neovisnosti RS-a govore od 2006., a umjesto neovisnosti dobili smo slabu, ranjivu, ekonomski osiromašenu i od stanovništva ispražnjenu RS, koja je potpuno međunarodno izolirana, anatemizirana i trpi sankcije, zaključuje Pandurević.

IZVOR: Dnevno.ba