HBŽ

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Božo Perić sudjelovao na konferenciji o mediteranskoj poljoprivredi „ Dalmatinka“

prije 4 danaIRedakcija

Danas ne na mediteranskoj poljoprivredi „Dalmatinka“ koja se održava  u organizaciji Sveučilišta u Splitu i Apriori World-a. Konferenciju je otvorila predsjednica saborskog odbora za poljoprivredu Marijana Petir.

Na današnjoj konferenciji sudjelovao je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Božo Perić.

Uz ministra Perića na današnjoj konferenciji sudjelovali su maturanti srednjih škola iz Hercegbosanske županije.

Pod motom „Inspiriramo poljoprivredu“, u prvom dijelu govorilo je 14 govornika, a u drugom dijelu pod nazivom:  „Strateški koraci hrvatske poljoprivrede“, dionicima poljoprivredne zajednice i studentima, predavanja je održao Mladen Fruk, ravnatelj Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i Robert Črep, načelnik Sektora za savjetovanje mladih poljoprivrednika.

Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske pokrovitelj je ove konferencije.

Konferencija je okupila predstavnike znanstvene zajednice, stručnjake, praktičare, kreatore poljoprivredne politike i učenike srednjih poljoprivrednih škola iz Dalmacije i  maturante iz Hercegbosanske županije s ciljem rasprave o strateškim koracima  poljoprivrede, primjerima dobre prakse i mogućnostima.

Bila je ovo prigoda educirati mlade o mogućnostima u poljoprivredi , ukazati im na prednosti bavljenja poljoprivredom kako bi ih se  potaknulo na njihovo aktivno sudjelovanje i inovativnost u ovom sektoru.