Federalno ministarstvo rada i socijalne politike

Ministar Delić: Dopune Pravilnika smanjuju zloupotrebe i fiktivno zapošljavanje osoba sa invaliditetom

10 svibnja, 2024IRedakcija

▶Ministar Delić: Dopune Pravilnika smanjuju zloupotrebe i fiktivno zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike saopćilo je da je, s ciljem pojačane kontrole i preciziranja nadzora nad radom privrednih društava koja zapošljavaju osobe sa invaliditetom, donijelo Pravilnik o dopunama Pravilnika o sadržaju i načinu provođenja nadzora nad zakonitošću rada, općih akata i stručnog rada ustanova, privrednih društava, zaštitnih radionica i radnih centara. Dopunjenim pravilnikom se precizira i proširuje nadzor nad zakonitošću rada privrednih društava za zapošljavanje osoba s invaliditetom.

U saopćenju Ministarstva je navedeno da je Pravilnik dopunjen kako bi bio reguliran nadzor nad kontinuitetom u ispunjavanju uvjeta za zadržavanje statusa privrednog društva za zapošljavanje osoba s invaliditetom.

– Cilj ovog pravilnika je smanjenje zloupotreba i fiktivnog zapošljavanja osoba sa invaliditetom kako bi se pospješilo stvarno zapošljavanje osoba sa invaliditetom– kazao je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Više na https://fbihvlada.gov.ba/bs/ministar-delic-dopune-pravilnika-smanjuju-zloupotrebe-i-fiktivno-zaposljavanje-osoba-sa-invaliditetom

#VladaFederacijeBiH #VladaFBiH #pravilnik #FMRSP #zaposljavanje