HDZ1990

Livno može i mora bolje – poruka je Mate Vukadina s predizbornog skupa u Podhumu

prije 1 tjedanIRedakcija

Prvi predizborni skup budući gradonačelnik Mate Vukadin je, kako i priliči, organizirao u svojoj župi, u Podhumu.

Federalni ministar zdravstva dr. Nediljko Rimac prvi se obratio nazočnima u dvorani restorana Rustikana ispunjenoj do posljednjega mjesta. HDZ 1990 ima svoje predstavnike na svim razinama vlasti, a došlo je vrijeme i za promjene u našem gradu naglasio je federalni ministar zdravstva te dao bezrezervnu podršku budućem gradonačelniku Mati Vukadinu i listi za Gradsko vijeće posebno istaknuvši potencijal mladih, obrazovanih ljudi koji mogu pokrenuti pozitivne promjene u našem gradu.

Nositelj liste za Gradsko vijeće, Anton Barać pozdravio je nazočne te se iz perspektive mladog čovjeka osvrnuo na učmalu situaciju u Livnu koja već nekoliko desetljeća deprimirajuće djeluje na stanovništvo ovoga grada. Nositelj liste je u svom iskrenom i otvorenom obraćanju pozvao nazočne da iziđu na izbore i da motiviraju sve one koji su izgubili nadu da se u ovom gradu nešto može promijeniti te po savjesti daju glas onima koji će u interesu građana raditi četiri godine, a ne samo nekoliko mjeseci pred izbore.

Na kraju službenoga dijela programa svojim se župljanima, prijateljima, poznanicima, biračima jednostavnim, emotivnim i iskrenim riječima obratio budući gradonačelnik Mate Vukadin, predstavio im kandidate za Gradsko vijeće te naglasio kako je proteklih nekoliko mjeseci bilo razdoblje njegovog predanog rada na detektiranju gorućih problema te izradi programa koji će biti putokaz kako Livno od začelja, u sljedeće četiri godine dovesti na sam vrh gradova u BiH.

Temelj njegovog Programa i budućeg rada je obitelj i budućnost, ali i dostojanstvo koje je mnogima u proteklom razdoblju oduzeto, a prazna sela, škole i demografska slika su najbolji pokazatelj koju cijenu zbog toga plaća livanjski kraj. Livno može i mora bolje. Livno zaslužuje bolje, naglasio je Mate koji nije obećao da će u naredne četiri godine učiniti čudo, ali je nazočnima dao svoju riječ da će „prevrnuti” svaki pravilnik, zakon, subvenciju, svaku stavku Proračuna i investicijsku mogućnost kako bi pokrenuo stvari koje desetljećima stoje netaknute, a neophodne su građanima našega grada.

Budući gradonačelnik se u svom obraćanju fokusirao na svoj Program – vrtiće, škole, subvencije, infrastrukturu, zdravstvo, branitelje i ono što u sljedeće četiri godine treba uraditi kako bi Livno postalo grad poželjan za život, a destrukcije i populističke poruke ostavio je drugima. Dvorana restorana Rustikana ispunjena do posljednjeg mjesta najbolji je pokazatelj kakvu podršku svojih župljana ima Mate Vukadin i lista za Gradsko vijeće HDZ-a 1990.