Rural foto 2024.

I ove godine se biraju najbolje ruralne fotografije – evo kad kreće javni poziv

11 lipnja, 2024IRedakcija

Na prvi dan ljeta otvaramo nominacije za izbor za najboljih ruralnih fotografija RuralFoto 2024. Pripremite svoje favorite i osvojite novčanu nagradu

Agroklub i ove godine putem Interneta organizira RuralFoto, javni poziv za izbor najboljih ruralnih fotografija u 2024. godini.

Pozivamo sve amatere i profesionalce da nominiraju svoje fotografije i tako zajednički potaknu promociju ljepota naših ruralnih prostora i sve raznovrsnosti domaće poljoprivrede.

Fotografije je moguće nominirati u jednu od četiriju kategorija, a one su: životinjeprirodaselo proizvodnja hrane. Nominiranu fotografiju uz kratak opis postavite na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba u razdoblju nominacija i to od 21. juna do 23. septembra 2024. godine.

Pobjednici pojedinih kategorija osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 500 EUR-a (bruto), a fotografija s najvećim brojem lajkova na KLUB-u nagradu publike.

Proglašenje pobjednika uz izložbu najboljih fotografija održat će se 4. oktobra 2024. u Osijeku na konferenciji o novim tehnologijama u poljoprivredi AgroRocks

Pravila izbora

Učesnici moraju biti punoljetni, registrirani korisnici portala Agroklub. Važno je ispuniti sve tražene podatke u registracijskom profilu, kako bi prijavitelj bio prihvatljiv. Napominjemo da će fotografije nepotpunih profila biti izuzete od finalnog ocijenjivanja.

Svaki učesnik može nominirati jednu fotografiju po kategoriji, dakle ukupno četiri (4), a učestvovati mogu korisnici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske te Srbije. Pravila izbora RuralFoto 2024. pogledajte OVDJE.

Ovo je jedinstven foto konkurs s potpuno javnom i transparentnom procedurom. Stručni žiri po završetku nominacija bira po najboljih 10 fotografija iz svake od kategorija, nakon čega sami učesnici izbora glasaju za pobjedničke fotke. Autori fotografija tako sami izabiru najbolje od najboljih.

Partneri ovogodišnjeg izbora RuralFoto su: CROBOHUB++Novocommerce International d.o.o.NutriS Farm d.o.o.KWS Sjeme d.o.o.Evropska komisijaHrvatske šume d.d., Agro Invest Grupa d.o.o.KING ICT, Enna Fruit d.o.o.Georg d.o.o..

Lani nominirano više od 1.200 fotografija

Na lanjski RuralFoto izbor, čitatelji Agrokluba iz tri države izabrali su najbolje ruralne fotografije. Pristiglo je više od 1.200 kadrova koji veličaju život na selu i proizvodnju hrane.

Dvije fotke iz BiH najbolje ruralne fotografije u 2023. godini

Pripremite se, jer nominacije za ovogodišnji RuralFoto kreću uskoro, na prvi dan ljeta – 21. juna 2024. godine.

Uslikajte domaće životinje, polja u cvatu, aktivnosti u berbi ili žetvi, neki tradicionalni događaj te objavite fotografiju na našem KLUBu.

I da, ne zaboravite skupljajti lajkove, jer tu je i nagrada publike.

Izvor: https://www.agroklub.ba/poljoprivredne-vijesti/i-ove-godine-biramo-najbolje-ruralne-fotografije-evo-kad-krece-javni-poziv/96365/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1NihWxOixddc4_iBsFG8ZRt2Ya4Jpw8HY7YVbvgR0SfXVhUTskaSRUSOo_aem_AUNC-smB2MD30xXjzgZBKW3UofDa_jc1q9ymBaIj669wJTPmMFjq74vH8Pje3VuskXOHaybiGWBak-iWKTtP2S1p