Dopredsjednik HDS-a Ante Kelavić

Dopredsjednik Kelavić u Beču s dužnosnicima Austrije i SAD-a

10 svibnja, 2024IRedakcija

Dopredsjednik Kelavić u Beču s dužnosnicima Austrije i SAD-a

Dopredsjednik HDS-a Ante Kelavić,na poziv Ministarstva vanjskih poslova Austrije i Ministarstva vanjskih poslova SAD-a, boravio je u Beču!

Posjeta Austriji počela je sastankom s izaslanikom Joe Bidena za Zapadni Balkan, Gabrielom Escobarom i službenicima austrijskom Ministarstva vanjskih poslova.
Posjeta je nastavljena davanjem intervjua za austrijski Kurier u kojem se Kelavić osvrnuo na cjelokupnu političku situaciju u BiH.
 Također, održan je sastanak s austrijskom ministricom energetike i zaštite okoliša, Leonore Gewessler. Tijekom sastanka Kelavić je inicirao pokretanje projektnih programa kroz koje će Republika Austrija podržati ekološke projekte u BiH, što je ministrica Gewessler i prihvatila!
Isti dan održan je i sastanak u Parlamentu Austrije s parlamentarcima iz svih parlamentarnih stranaka. Domaćini su se upoznali sa situacijom u BiH s posebnim naglaskom na položaj mladih ljudi!
Završna aktivnost bio je sastanak s gradskim vijećnikom Grada Salzburga i kandidatom za Europski parlament na listi ÖVP-a, Jurom Mustaćem.