1.11

25. godina Duhovno humanitarne udruge “KAP LJUBAVI”

prije 4 danaIRedakcija

Polako se približava dan kada ćemo, ako Bog da, sa svima vama proslaviti dvadeset i pet godina postojanja i djelovanja udruge “Kap ljubavi”. Trudili smo se i dalje ćemo se truditi ispuniti misiju zbog koje postojimo. Kao što naš fra Đoka često zna reći: “Naše poslanje na zemlji je pomoći koliko možemo čovjeku u potrebi.”

Kad pišemo “mi”, mislimo na vas, koji ste bili uz “Kap ljubavi” svih ovih godina i koji ćete tek postati dio obitelji “Kapljica”. Nitko nije slutio kada je prije dvadeset i pet godina fra Đoka s ekipom razgovarao o osnutku i imenu udruge da će tadašnja “ideja” prerasti u ovo što imamo danas. Misao je bila pomoći siromašnima u našoj općini, ali Onaj od Gore imao je druge planove! Hvala Mu na tome!

U ovih dvadeset i pet godina doživjeli smo svašta. Kritike su nas tjerale da radimo i pokažemo zahvalnost i na “tom vjetru u leđa”, a doživjeli smo i pohvale. Evo nas tu gdje jesmo. “Kap ljubavi” postala je prepoznata po svom radu i po tome da nam je čovjek – čovjek. Bilo on plav ili crn, crven ili smeđ. Nikoga nismo dijelili ni po čemu. Plakali smo s našim štićenicima i smijali se. Radovali smo se kada smo nekome pomogli, a još sretniji bili kada su nam javili da više ne trebaju pomoć “Kapi ljubavi” jer su se “izvukli” iz krize i žele pomoći drugima. Stekli smo puno prijatelja i svaki dan smo bogatiji za nove ljude, kao što netko davno napisao. Od nekih smo naučili nešto, a možda smo i mi nekog uputili na nešto novo.

Zaista bismo bili sretni da u što većem broju dođete 1.11. kod Lovre… da se ispričamo, ispjevamo, a naš će fra Đoka, prepun emocija, sigurno pustiti i koju suzu. Trebalo je “pregurati” dvadeset i pet godina, uključujući noći kada nije spavao jer se neka bakica u ponoć (nesvjesna koje je doba) sjetila da joj trebaju tablete. Ponekad je jednostavno trebala fratra da s njim “koju progovori”. Trebalo je “progutati suze” kada ga svojim slabašnim ručicama zagrli bolesno dijete. Trebalo je po sto puta doći na bauštelu dok su se gradile kuće. I još puno toga “prešlo je preko leđa našeg galamdžije velikog srca. Zato, dođite nam, budite “Kapljice”!

Prije pet godina pitali su nas hoće li biti VIP pozivnica. O ne, nema kod nas VIP-a. Svi su tu večer VIP-ovci jer svi su dobrodošli! Kapljice će ovih dana “kucati” na vaša vrata. Vjerujemo da ćete nam dati podršku u obliku tombola, donacija i da ćete biti naši sponzori. Hvala što pomažete da dvadeset i petu obljetnicu proslavimo na dostojanstven način.

Ulaznice ćete moći nabaviti već za koji dan kod fra Đoke, članova Udruge i u našim ugostiteljskim objektima (popis ćemo objaviti kada karte budu spremne). Tu večer ulaznicu (u koju je uključena cjelovečernja konzumacija jela i pića) “kupuju” svi (osim osoba s poteškoćama) jer sav prihod ide za daljnji rad i nove projekte Udruge. Afrodita Band, Dukati-Široki Brijeg i Jozo Vučić potruditi će se za dobru zabavu. Tko zna, možda budete i te sreće i osvojite “glavnu tombolu”, ili bolje reći glavne tombole, koje vjerujte, itekako vrijede.

Što će to biti, vidjet ćete 1.11. u svadbenom salonu “Lovre” u Bukovici, na dvadeset i petoj obljetnici duhovno-humanitarne udruge “Kap ljubavi” iz Tomislavgrada! Dođite i, kao što naš slogan kaže: “Pomozi i ti onome koji nema”, pomozite da pomognemo! Hvala vam i dobrodošli!

P.S. Slobodno dijelite objavu! ❤️