HBŽ

10. Sjednica Vlade HBŽ

31 srpnja, 2024IRedakcija

Utvrđen Prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna Hercegbosanske županije

Na samom početku  sjednice Vlada je na prijedlog Ministarstva financija utvrdila Prijedlog  Izmjena i dopuna Proračuna Hercegbosanske županije za 2024. godinu, kao i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju Proračuna Hercegbosanske županije za ovu godinu, te ih je uputila u daljnju skupštinsku proceduru.

Vlada Hercegbosanske županije dala je suglasnost na Izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije za ovu godinu. Vlada je također  dala suglasnost i na Izmjene i dopune Odluke o izvršenju Financijskog plana Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije za ovu godinu, te ih je  uputila u daljnju skupštinsku proceduru.

Odlukama  na današnjoj sjednici Vlade dana je suglasnost  županijskoj Upravi za ceste  na provedbu javne nabave za izradu Glavnog projekta rekonstrukcije regionalne ceste R408, dionica Rore  –  Drvar, poddionica Šipovljani – Drvar,  te za javnu nabavu radova u svrhu realizacije projekta sanacije županijske ceste dionica Lipa – Blidinje, poddionica Lipa – Svinjača.

Vlada je na današnjoj sjednici na prijedlog Ministarstva gospodarstva dala suglasnost  na Program podrške održavanju manifestacija na području Hercegbosanske županije.

Usvojeni Programi potpore za kulturu i šport za 2024. godinu

Na prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete kulture i športa Vlada Hercegbosanske županije danas je dala suglasnost na Program raspodjele sredstava iz tekućih transfera Proračuna Hercegbosanske županije  – Potpora za šport . Također na prijedlog resornog ministarstva Vlada je dala suglasnost na Program raspodjele sredstava iz tekućih potpora za kulturu za 2024. godinu. Riječ je o iznosu za šport 340 000 KM i za kulturu 255 000 KM. Financijska sredstva bit će raspoređena  putem javnih poziva koje je raspisalo resorno ministarstvo. Donesena je i Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava „ Potpora stipendiranju studenata“ utvrđenog proračunom Hercegbosanske županije.

Na današnjoj sjednici donesena je i Odluka o davanju suglasnosti za provedbu javne nabave roba – udžbenika za učenike osnovnih škola na području Hercegbosanske županije, za ovu namjenu izdvojeno je 100 000 KM.

Sistematski liječnički pregledi policijskih službenika

Ministarstvu unutarnjih poslova na današnjoj sjednici dana je suglasnost za provedbu javne nabave, liječnički pregledi policijskih službenika na području županije. Nakon provedene  procedure javne  nabave policijski službenici će biti upućeni na sistematske preglede.

 

Odluke o financiranju različitih projekata s područja Hercegbosanske županije

Na današnjoj sjednici Vlada Hercegbosanske županije donijela je Odluke o financijskoj potpori i to: Taekwondo klubu Magone iz Livna za odlazak na Svjetsko juniorsko prvenstvo  2024. godine u Južnu Koreju u iznosu 4500KM. Udruzi Adria Cup iz Kupresa  za organizaciju prvog međunarodnog turnira ADRIA SKI CUP 2024. u iznosu 5000 KM. Odobrena su financijska sredstva i za održavanje malonogomentnog Turnira Kupres u iznosu 2000 KM. Na današnjoj sjednici odobrena su financijska sredstva Moto klubu „Vukovi“ iz Livna kao pomoć pri organizaciji moto susreta u kolovozu u iznosu 3000KM.  Sportsko  -ekološkoj udruzi Lug iz Ljubunčića kao potpora u organizaciji trodnevnog turnira Ljubunčić 2024 –  1000KM.  Udruzi mladih Buškog blata iz Kazaginca za organizaciju  manifestacije  „Buškoblatsko lito“ u iznosu od 3000KM. Odlukom su odobrena sredstva i HNK – Tomislav iz Tomislavgrada kao potpora u organizaciji Općinske nogometne lige 2024. –  5000 KM. HKK Tomislav današnjom odlukom Vlade odobrena su financijska sredstva u iznosu od 3000KM kao pomoć pri organiziranju drugog turnira „ Branimir Mašić“.

Na današnjoj sjednici Vlada Hercegbosanske županije odobrila je financijska sredstva u iznosu od 5000 KM u svrhu financijske pomoći NK Troglav 1918 za pomoć pri organiziranju Humanitarnog koncerta Srce Livna 2024.,  također odobrena su sredstva NK Troglavu 1918 iz Livna kao podrška u održavanju Nogometnog kampa „Zlatko Dalić“ 2000 KM, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu „Gospe Vidoške“ Vidoši , Livno, kao pomoć pri opremanju vatrogasnog vozila u iznosu  2000 KM,  Zakladi „Dr. Franjo Nevistić“ Šujica za izgradnju spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Šujici  u iznosu 5000KM.