Atletski klub Puls Tomislavgrad

Sjajni rezultati

21 svibnja, 2024IRedakcija

ŠTO SE BIJELI (I POMALO CRVENI) NA ASFALTU STOLAČKOM I U ŠUMI MAĐARSKOJ?

Vesna Ćavar (46,01) i Zlatko Kajić (20,55) do osobnih rekorda na 10 i 5 kilometara

Stolac je u subotu bio domaćin četvrtog Stolačkog cenera te je na dvije distance (5 i 10 kilometara) okupio više od 400 sudionika. Rekordan broj potvrda je dugogodišnjeg rada i dobre organizacije. Bravo domaćini!
Naših sedam veličanstvenih rasporedilo se na obje ponuđene distance. Posebno ističemo rezultat naše  Vesne Ćavar koja je Stolački cener istrčala za 46,01, što je veliko pomjeranje vlastitih granica (više od 3 minute) i na ovoj distanci. Nakon nedavnih rekorda na petici i halfu, na red je evo došla i desetka. U apsolutnoj ženskoj kategoriji Vesna je bila četvrta, a u dobnoj kategoriji prva , tako da imamo više razloga za čestitati. Bravo Vesna! Odlična je bila i naša  Josipa Baković, koja je s vremenom 49,10 bila sedma u kategoriji žena i druga među vršnjakinjama. Bravo Josipa!

Pobjednik u dobnoj kategoriji bio je i naš Smiljenko Vekić s vremenom 50,04, a drugi u kategoriji vršnjaka bio je naš Krešimir Sliško. Klupski predsjednik desetku je istrčao za 45,59. Utrku je uspješno istrčao i naš Ivan Jurčević za 45,14. Bravo momci!
Na 5 km također smo zabilježili odlične rezultate i plasmane. Naš Džemal Bukvić do cilja je došao za strelovitih 16,33, što mu je omogućilo četvrto mjesto u jakoj muškoj konkurenciji i drugo u dobnoj kategoriji, a naš  Zlatko Kajić s vremenom 20,55 postavlja svoje novo najbolje osobno vrijeme i ostvaruje treće mjesto u dobnoj kategoriji. Bravo dečki!
Da ekipa ima sve što je trkačima potrebno, opet se pobrinuo naš Iko Ćavar.

Ovim sjajnim rezultatima na cesti, dodajemo i nastup našega Krešimira Tabaka na Salomon ultra trailu u Mađarskoj. Na manifestaciji koja je okupila više od 1500 sudionika iz cijeloga svijeta, raspoređenih na šest distanci od 5 do 111 km, naš je predstavnik izabrao stazu dugu 30 km s 1100 m elevacije i vrijednošću 1 ITRA bod. Pretežno smještena kroz šumu, staza se protezala od Visegrada do Szentendrea, a ponudila je sve što može ponuditi dobar trail.  Krešimir je do cilja došao za 2,45,29, a u jakoj međunarodnoj i međukontinentalnoj konkurenciji zauzeo je 21. mjesto od 225 momaka.  Organizacija odlična i preporuka svima da oprobaju. Neke fotke preuzimamo s FB stranice Ultra-Trail Hungary.