Nogomet

Legenda Premier lige: ‘Chelsea je pogriješio, trebali su zadržati Kovačića’

17 svibnja, 2024IRedakcija

Chelsea's Mateo Kovacic celebrates scoring his side's 3rd goal during the English Premier League soccer match between Leicester City and Chelsea at King Power stadium in Leicester, England, Saturday, March 11, 2023. (AP Photo/Rui Vieira)


Mateo Kovačić ove se sezone priključio Manchester Cityju s kojim je nadomak titule Premier lige, dok je njegov bivši klub Chelsea upisao nešto lošiju sezonu.

Chelsea je trenutno u borbi za pozicije koje vode u Europa ili Konferencijsku ligu, a bivši igrač nekoliko klubova Premier lige analizirao je poteze i ‘greške’ kluba koji je dva igrača prodao direktnim konkurentima. Kai Havertz otišao je u Arsenal, a Mateo Kovačić u Manchester City.

Bivši igrač Chelseaja, Arsenala i Tottenhama William Gallas komentirao je poteze:

Kai Havertz je imao dobru sezonu u Arsenalu, ali nije zabio dovoljno golova da opravda svoju cijenu. Chelsea nije pogriješio što ga je pustio. S druge strane, dovođenje Caiceda i Fernandeza izguralo je Kovačića. Ipak, mladi veznjaci trebaju iskusne igrače kao što je Kovačić. Chelsea ga je trebao zadržati još barem jednu sezonu da pomogne mladim igračima u napretku“, rekao je za Genting.

https://sportklub.n1info.hr/nogomet/legenda-premier-lige-chelsea-je-pogrijesio-trebali-su-zadrzati-kovacica/