Moguć pobjednik već može ‘slavit’ naslov prvaka

Danas u 10:00 sati kadeti NK Međugorja i NK Troglava igraju utakmicu za vrh

18 svibnja, 2024IRedakcija

Danas u Sportskom centru Međugorje s početkom u 10:00 sati kadeti NK Međugorja i NK Troglava 1918 iz Livna odigrat će derbi prvenstva, a pobjednik iz ovog duela par kola prije kraja prvenstva napravio bi ogroman korak do naslova prvaka Omladinske lige Bosne i Hercegovine grupa Jug za kadete.

Vodeća momčad lige je livanjski Troglav s 54 boda, ali i utakmicom više od NK Međugorja koje se nalazi na drugoj poziciji s 52 boda. U slučaju pobjede Livnjaka Troglav bi “pobjegao” na 57 bodova i napravio bi ogroman korak za naslov prvaka, dok s druge strane NK Međugorje u slučaju pobjede ima prigodu preskočiti Troglav te samo odlučivati o svojoj sudbini.

Na trećoj poziciji je momčad Gruda, kao i četvrti Široki Brijeg koji su skupili po 49 bodova, ali i oni imaju utakmicu više od NK Međugorja.

U razgovoru za naš portal trener kadeta NK Međugorja Sejo Rebac istaknuo je važnost ove utakmice za njegovu momčad i nadu da će njegovi igrači odraditi zajedničke dogovore vezane za današnju utakmicu.

Da radi se o dvije odlične ekipe i očekujemo odličnu utakmicu, neizvjesnu do samoga kraj. Troglav je odlična ekipa u kojoj imaju dva, tri odlična pojedinca. Gledao sam ih neki dan u Rodoču gdje ih je Branitelj pobjedio s 4:3. Istina, igrali su bez svog prvog topnika Duvnjaka, ali sam im uočio neke nedostatke, pogotovo u zadnjem redu i tu ćemo tražiti kljuć pobjede na koju mi moramo ići u ovom susretu. Nadam se da ćemo u tome uspjeti i na kraju slaviti, kazao je Sejo Rebac trener kadeta NK Međugorja.

Znači li to da titula stiže u Međugorje?

“Gledajte, Međugorje kao sredina, ljudi u i oko kluba, naravno igrači su više nego to zaslužili. Od početka sezone, napustilo nas je sedam, osam igrača. Dvojica su pojačala NK Široki Brijeg, trojica NK GOŠK, a a dva, tri jednostavno prestala trenirati. Iskreno ja i ovih trinaest, četrnaest momaka ne znamo kako devrimo. Uzmemo li tu povrede, kartone, krizme, ekskurzije, izlete, mature braći i sestrama… igračima kažem da smo mi mađioničari i onda bi mi stvarno bilo jako žao ako ne uspijemo, mada se nadam onako sportski da će titula u Međugorje i da će ovi momci zajedno s alfom i omegom kluba g. Nikom Dodigom znati to i proslaviti”, kazao je  Sejo Rebac.

Nakon kadetske utakmice ova dva kluba odigrat će i juniorsku utakmicu u sklopu Omladinske lige Bosne i Hercegovine grupa Jug s početkom u 12:00 sati.

IZVOR:https://hercegovina.in/danas-u-1000-sati-kadeti-nk-medugorja-i-nk-troglava-igraju-utakmicu-za-vrh-moguc-pobjednik-vec-moze-slavit-naslov-prvaka/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2qywVbSXzhtf_otKE1zdVdhsVlWgYw9ntEV5_VXHZk0lWpN6MTJ4HvKE0_aem_AYkXvTCrWi2RYrUE6hsSfTz3mlJz96iwfS7poWzI0er41iptZQefdFcZKDrfYM99–9_cOPHV3brDQh2WNMZbPIm