Grand slam

Čehinja i Amerikanka u svom desetom meču stigle do naslova u Wimbledonu

14 srpnja, 2024IRedakcija

Taylor Townsend, left, of the United States and Katerina Siniakova of the Czech Republic pose with their trophy's after defeating Gabriela Dabrowski of Canada and Erin Routliffe of New Zealand in the women's doubles final at the Wimbledon tennis championships in London, Saturday, July 13, 2024. (AP Photo/Alberto Pezzali)


Katerina Siniakova iz Češke i Taylor Townsend iz SAD-a pobjednice su turnira ženskih parova u Wimbledonu nakon što su u finalu pobijedile Kanađanku Gabrielu Dabrowski i Novozelanđanku Erin Routliffe s 7-6 (5), 7-6 (1).

Bio je to tek deseti meč koji su Siniakova i Townsend odigrale zajedno. Čehinja je godinama bila uspješna u paru sa sunarodnjakinjom Barborom Krejčikovom koja je u subotu pobijedila u singlu svladavši u finalu Talijanku Jasmine Paolini.

ovo je deveti naslov na Grand Slam turnirima u parovima i treći u Wimbledonu. S Krejčikovom je osvojila sedam naslova, a jedan na ovogodišnjem French Openu u lipnju u Parizu s Amerikankom Coco Gauff.

Također, 28-godišnja Townsend je prvi put osvojila Grand Slam. Jednom je izgubila u finalu parova US Opena i jednom u finalu Roland Garrosa.

Izvor: https://sportklub.n1info.hr/tenis/grand-slam/cehinja-i-amerikanka-u-svom-desetom-mecu-stigle-do-naslova-u-wimbledonu/