Predstavljanje romana

Predstavljen novi roman za djecu “Čudo”, nagrađivane duvanjske književnice Ivane Ćurić

29 travnja, 2024IRedakcija

U Osnovnoj školi Ruđera Boškovića u Grudama u ponedjeljak, 29. travnja 2024. predstavljen je novi roman za djecu i mlade ,,Čudo” nagrađivane duvanjske književnice Ivane Ćurić.

Roman je uz autoricu predstavila i profesorica Ana Papić iz Livna koja je učenike uvela u razgovor o temi novoga Ivanina romana te na kreativan način prikazala djeci kako su naše riječi “moćne” i kako je za samopouzdanje i samopoštovanje važno i okruženje u kojemu se nalazimo. Može nas podignuti i dati nam snagu, ali isto tako može nas gurnuti u očaj i obeshrabriti, pogotovo na putu odrastanja na kojemu su osnovnoškolci kojima je roman predstavljen.

 

Riječi i zdravo okruženje važni su za naš mentalni i emotivni razvoj, obitelj koja se voli i podržava, dobri prijatelji koji ohrabruju, potvrdila je i autorica koja je pročitala ulomak iz romana te s djecom razgovarala o raznim, njima bliskim temama. A učenici su imali priliku i sudjelovati u kvizu odgovarajući na pitanja iz pročitanoga ulomka te osvojiti knjigu.

Susret je protekao u izrazito ugodnome i poticajnom ozračju kakvo, baš kao i lijepe riječi, ima ljekovit utjecaj na cijeli organizam što je preporučljivo svima, a naročito mladima koji su u aktivnom procesu razvoja i formiranja vlastite osobnosti.

Druženje je organizirao Kulturni dom ,,Antun Branko Šimić” Grude.