OBJEKTIV U RUCI, SRCE U PRIRODI – ZAJEDNO ČUVAMO NAŠE ZELENO BLAGO

Rezultati nagradnog natječaja za najbolju fotografiju

6 lipnja, 2024IRedakcija

Univerzitet u Sarajevu – Šumarski fakultet sa zadovoljstvom objavljuje rezultate Nagradnog konkursa za najbolju fotografiju povodom Svjetskog dana zaštite okoliša!

Izbor Komisije:


Komisija za promociju Univerziteta u Sarajevu – Šumarskog fakulteta odabrala je fotografiju “Ljetna paleta boja” autorice Antonele Vranješ iz Srednje škole “Tin Ujević” Glamoč. Fotografija je snimljena na području općine Glamoč 11.08.2023. godine.

Izbor publike:


Na Facebook stranici Univerziteta u Sarajevu – Šumarskog fakulteta najviše “lajkova” (3797) osvojila je fotografija “Zeleni mir” autorice Lejle Ćatović, studentkinje Univerziteta u Sarajevu – Šumarskog fakulteta. Fotografija je snimljena na vodopadu Kravice 11.05.2024. godine.

Čestitke pobjednicama!

Obje pobjedničke fotografije su objavljene i na web stranici Univerziteta u Sarajevu – Šumarskog fakulteta. Nagrade od po 200 KM autoricama pobjedničkih fotografija će se uručiti naknadno nakon dogovorenog termina.

Izražavamo zahvalnost svim učesnicima koji su poslali svoje fotografije. Nadamo se da ćete i dalje provoditi vrijeme u prirodi sa fotoaparatima u ruci i kroz objektiv širiti ljepotu prirodnih resursa u Bosni i Hercegovini.