Livno

Održana edukacija/radionica Nenasilna komunikacija-jezik života

13 srpnja, 2024IRedakcija

U Franjevačkom samostanu sv. Petra i Pavla – Gorica Livno u organizaciji fra Stjepana Orkića, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije u četvrtak 11. srpnja  održana je edukacija/radionica pod nazivom „Nenasilna komunikacija-jezik života“ . Voditeljica edukacije/radionice bila je Ivana Pejić, certificirana CNVC trenerica za komunikaciju, mentor za trenere u Internacionalnom centru za nenasilnu komunikaciju na b/h/s govorom području, akreditirani coach s dugogodišnjim iskustvom u radu s grupama, timovima i pojedincima u ovladavanju vještina komunikacije i upravljanja u odnosima.

Pejić je predsjednica Centra za Nenasilnu komunikaciju Hrvatska, vlasnica Centra za komunikaciju i upravljanje odnosima Phila u Tuzli i konsultantica za kompanije u Edukacijskom centru SYS Company. Na edukaciji su sudjelovali predstavnici Ministarstva, Grada Livna, škola s područja HBŽ, liječnici Doma zdravlja Livno, predstavnici MUP-a, gvardijan samostana sv. Petra i Pavla- Gorica Livno sa svojim suradnicima, novaci, franjevci .

Kroz edukaciju/radionicu sudionici su imali priliku upoznati uspješan model komuniciranja utemeljen na empatijskom povezivanju prvo sa samim sobom potom i drugima. Model nenasilne komunikacije može se uspješno primjenjivati u osobnom i profesionalnom životu i daje mogućnost uspostavljanja uspješnijeg i ugodnijeg odnosa sa sobom i drugima. Daje odgovor na pitanja kako očuvati, istaknuti i cijeniti integritet i autentičnost pojedinca i prihvatiti različitost u grupi bez stvaranja konflikta.